Tulsa King [Paramount+]
-
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi - Expert

- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: The Sopranos
- Kontakt:
Tulsa King [Paramount+]
Kolejny serial od Taylora Sheridana twórcy Yellowstone oraz Mayor of Kingstown. Jest to opowieść o Dwighcie "Generale" Manfredim, który po ponad 20 latach wychodzi z więzienia, jest członkiem mafii z Nowego Jorku. Po opuszczeniu zakładu karnego, jego boss wysyła go do Tulsy, w której musi zebrać od zera ekipę i stworzyć nowe kryminalne imperium. W roli starego gangusa Sly Stallone, który moim zdaniem idealnie pasuje do tej roli. Zderzenie z współczesną rzeczywistością bywa momentami zabawne ;-) Nie jest to może zbyt wymagający serial jednak zdecydowanie wart polecenia.
-
Macmax40
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam

- Ulubiony Serial: Rodzina Soprano
Tulsa King [Paramount+]
Słyszałem bardzo dużo ciepłych słów o tym serialu, poza tym jestem z rocznika, który wychował się na Rockym i Rambo, dlatego serial jest u mnie na liście must see. Swoją drogą można podziwiać tak dobrą formę Stallone'a w tym wieku, raczej jego życie nie należało do zbytnio zdrowych i spokojnych.
-
Skalpel

- Kontakt:
Tulsa King [Paramount+]
Cały 1 sezon jest już dostępny wraz z tłumaczeniem GH. Całość oceniam na 7/10 i czekam na kolejny sezon przygód Sly w roli starego gangsusa 
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator

-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Tulsa King [Paramount+]
Do obsady w drugim sezonie dołączy Frank Grillo, który pojawi się jako Bill Bevilaqua, opisywanego jako gangster z Kansas City mającego interesy w Tulsie.
-
Skalpel

- Kontakt:
Tulsa King [Paramount+]
Premiera s02 - 15 września
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator

-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
-
Skalpel

- Kontakt:
Tulsa King [Paramount+]
Po słabym i absurdalnym s02 to nie wiem czy chce to jeszcze oglądać
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator

-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Tulsa King [Paramount+]
Pewnie podejdę, aczkolwiek faktycznie 2 słabsza od 1...
-
radiator
Wskaż do odpowiedzi - znam się

- Ulubiony Serial: most nad sundem
Tulsa King [Paramount+]
Obejrzałem już dwa odcinki 3 sezonu i jakoś czar prysł. Jedynka tam mi podeszła, nawet dwójka była ok. Trzeci sezon jakoś wolno się rozkręca i akcji, znanej z pierwszego sezonu, też jak na lekarstwo. Mam nadzieje, że to preludium do czegoś mocnego.
-
sindar

-
Expert
Tulsa King [Paramount+]
Coraz wolniej oglądam kolejne odcinki 3 sezonu. Serial podążył w niewłaściwym kierunku - Tulsa King próbuje być serialem coraz bardziej na poważnie i serio, typowo w stylu Sheridana. Tymczasem dla mnie to się nie sprawdza, najfajniejsze momenty - zwłaszcza z 1 sezonu - miały bardziej pastiszowy i dowcipny charakter podczas konfrontacji podstarzałego mafiosa ze współczesnością. Stallone ma niezły zasób komediowy i on powinien być eksplorowany, a nie jego groźne miny, które bardziej z niego robią (niezamierzoną) parodię mafiosa.
-
radiator
Wskaż do odpowiedzi - znam się

- Ulubiony Serial: most nad sundem
Tulsa King [Paramount+]
Od odcinka 7 lest juz lepiej. Szkoda, ze to już koniec tak szybko. Sezon zmarnowany dotychczas.
-
sindar

-
Expert
Tulsa King [Paramount+]
Przemęczyłem sezon do końca. Nie jest to kierunek, którego oczekiwalem co do tego serialu, inaczej gdyby to było utrzymane w lekkiej konwencji, ale to już pisałem wyżej. Podstarzały mafioso raczej budzi uśmiech politowania niż skłania do dobrej zabawy. Chyba do kolejnego sezonu nie podejdę.
Oceń ten serial