Light Shop [Disney+]

Nie ma u nas jeszcze tego serialu? Załóż więc o nim temat.
Jeśli nie jesteś pewny, użyj wyszukiwarki by sprawdzić czy na pewno jeszcze go nie mamy.
Oceń ten serial
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nazgul
patron
patron
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
Grupa: Project Haven

KOREA Light Shop [Disney+]

Post autor: Nazgul »

obrazek
[2024] [Disney+]

ObrazekObrazekObrazek

Opis:
Pewien sklep elektryczny codziennie oświetla ciemną ulicę dla swoich klientów. Nawet jeśli miałby zjawić się tylko jeden, właściciel i tak nie zamyka przybytku. Jednak nocą ten biznes nie jest łatwy, gdyż trafia się naprawdę różna klientela.

Gatunek:
Dramat, Horror, Obyczajowy

Obsada:

Ju Ji-hoon as Jung Won-young
Park Bo-young as Kwon Young-ji
Kim Seol-hyun as Lee Ji-young
Lee Jung-eun as Jung Yu-hee
Shin Eun-soo as Joo Hyun-joo

Tyle oficjalny opis, który na pewno wiele osób zniechęci do zapoznania się z tym serialem - a szkoda, bo to naprawdę dobra produkcja.
O czym jest ten serial? Na pewno mocno bazuje na koreańskich wierzeniach o śmierci i czasie "pomiędzy", konkretnie trzydniowego okresu pomiędzy stwierdzeniem zgonu i pogrzebem, ale nie tylko, bo mamy też ludzi w śpiączce, dosłownie zawieszonych między życiem i śmiercią. To także, jak się okazuje, czas dla dusz, by załatwiły wszystkie najważniejsze ziemskie sprawy i pożegnały się z bliskimi. W serialu mamy elementy horroru, ale jest on ściśle powiązany z koreańskimi wierzeniami, więc siłą rzeczy musiał się znaleźć w serialu.
Oglądałam ten serial we Wszystkich Świętych i nie mogłam znaleźć lepszego czasu na seans. Stawiam ten serial w moim prywatnym rankingu w jednym szeregu z takimi tytułami, jak "After Life" i "Tales from the Loop" - podobnie mówiących o odchodzeniu i śmierci. Zdecydowanie polecam!
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.

It might all be gone tomorrow.
Awatar użytkownika
Traf
Techniczny
Techniczny
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Gra o tron

KOREA Light Shop [Disney+]

Post autor: Traf »

Nazgul, dzięki za wstawienie, bo pomogło znaleźć błąd w automatycznym generatorze treści do posta...
Co do samego serialu, to jednak na razie mam na tapecie całkiem fajny western:
portal0.php?zmienna=abandons_the
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Oceń ten serial
ODPOWIEDZ